+30 26510 - 32328 info@armoniatravel.gr
+30 26510 - 32328 info@armoniatravel.gr

ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ

Μονοήμερη εκδρομή

Αναχώρηση από τα Ιωάννινα στις 08.00 και διαμέσου της Εγναντίας οδού άφιξη στην Πύλη Τρικάλων όπου θα γίνει στάση για καφέ.
Συνεχίζοντας πηγαίνουμε στο χωριό Ελάτη
Η Ελάτη ή Τύρνα είναι ορεινό χωριό της Δημοτικής Ενότητας Αιθήκων του Δήμου Πύλης στο Νομό Τρικάλων. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου, σε απόσταση 32 χλμ από την πόλη των Τρικάλων.
Το χωριό είναι χτισμένo αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα, σε ύψος 920 μ., στο όρος Κερκέτιο (Κόζιακας). όπου θα υπάρχει χρόνος για επίσκεψη, και καταλήγοντας στο χωριό Περτούλι που θα γίνει στάση για φαγητό και επίσκεψη του γραφικού χωριού
Το Περτούλι είναι ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων.
Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων στις πλαγιές τουΚόζιακα. Το Περτούλι ανήκει στον Δήμο Πύλης ενώ παλαιότερα υπαγόταν στον δήμο Αιθήκων. Πολλά από τα σπίτια του χωριού είναι πέτρινα.
Πολύ κοντά στον οικισμό λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου, το οποίο έχει αναδείξει την περιοχή σε τουριστικό προορισμό.
Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής , όπου με ενδιάμεση στάση στην πόλη της Καλαμπάκας για καφέ , φθάνουμε στα Ιωάννινα νωρίς το βράδυ.

Map

Photos