+30 26510 - 32328 info@armoniatravel.gr
+30 26510 - 32328 info@armoniatravel.gr

ΡΟΔΟΣ

ΡΟΔΟΣ

ΡΟΔΟΣστο νησί του Ήλιου!

                στο νησί των Ιπποτών!

                στο σμαραγδένιο νησί!

ΗΜΕΡΕΣ: 6   

1η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση στο σχολείο μας στις 07:30 και αναχώρηση για το λιμάνι Μελίνα Μερκούρη στον Πειραιά, όπου θα φθάσουμε μέσω Αντιρρίου – Ρίου, νωρίς το απόγευμα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για την Ρόδο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ: ΡΟΔΟΣ

Άφιξη το πρωί στο σμαραγδένιο νησί και ξεκινάμε την πρώτη μας γνωριμία με τα αξιοθέατα της πόλης. Πρώτος μας σταθμός η περιοχή Μανδράκι με το γραφικό λιμανάκι, τα ιστιοφόρα, τη Νέα Αγορά και άλλα μεγαλοπρεπή δημόσια κτίρια (Δικαστικό Μέγαρο, Μητρόπολη, Λιμεναρχείο, Ταχυδρομείο, Νομαρχία, Δημαρχείο – αυτά είναι τα κυριότερα). Επόμενος σταθμός είναι η επίσκεψη του ενυδρείου της Ρόδου, το οποίο βρίσκεται στην πόλη, στο βορειότερο σημείο του νησιού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το απόγευμα συνεχίζοντας την περιήγηση της πόλης, θα επισκεφθούμε το Μόντε Σμιθ (λόφος που ταυτίζεται με την αρχαία ακρόπολη), απ’ όπου θα δούμε μία πανοραμική άποψη της τουριστικής Ιαλυσσού και των Κρητικών. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το μικρό υπαίθριο θέατρο και το Στάδιο, όπου θα βγάλουμε τις αναμνηστικές μας φωτογραφίες. Δείπνο εξ ιδίων, διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΡΟΔΟΣ

Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε ένα όμορφο οδοιπορικό στην βορειοδυτική πλευρά της Ρόδου. Θα επισκεφθούμε την αρχαία Κάμειρο, μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού που ενώθηκαν στο τέλος του 5ου αι. π.Χ. για να σχηματίσουν μία καινούργια πρωτεύουσα, τη Ρόδο. Ακολούθως θα αλλάξουμε τοπίο και θα πάμε στην γνωστή σε όλους μας κοιλάδα με τις πεταλούδες, όπου θα θαυμάσουμε τη φυσική ομορφιά της και τέλος, στην κορυφή του λόφου της Φιλερήμου, στην οποία ήταν άλλοτε χτισμένη η ακρόπολη της αρχαίας Ιαλυσσού. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας της Φιλερήμου, θα φωτογραφηθούμε στα θεμέλια του ναού της Αθηνάς και του Διος Πολιέως και θα περπατήσουμε στο δρόμο του… «Γολγοθά». Επιστροφή στην πόλη, γεύμα εξ ιδίων και ήρθε η ώρα της επίσκεψης στην μεσαιωνική Ρόδο – τη γραφική Παλιά Πόλη. Θα ανηφορίσουμε την οδό των Ιπποτών που παρουσιάζει ένα εκπληκτικό σύνολο γοτθικού ρυθμού στην καρδιά της ανατολικής Μεσογείου. Θα επισκεφθούμε τα ανάκτορα των Μεγάλων Μαγίστρων και τέλος, θα κατηφορίσουμε την τουριστική οδό Σωκράτους, που αντιστοιχεί κατά πάσα πιθανότητα σε κάποιο αρχαίο δρόμο και καταλήγει στα παραθαλάσσια τείχη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΡΟΔΟΣ

Πρόγευμα και η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Περνώντας από το θερινό θέρετρο Φαληράκι, θα φθάσουμε στη Λίνδο, όπου θα περιπλανηθούμε στα γραφικά δρομάκια της, για να ανέβουμε στην ακρόπολη της αρχαίας πόλης με το ιερό της Λινδίας Αθηνάς. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα εξ ιδίων και κατά την επιστροφή μας στην πόλη θα επισκεφθούμε τις Θέρμες της Καλλιθέας, σε τοποθεσία που το δηλώνει το ίδιο της το όνομα. Τέλος, θα καταλήξουμε στο δημοτικό πάρκο Ροδίνι, όπου αν είμαστε λίγο τυχεροί θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε τα παγώνια, τα ελάφια και το κρι – κρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΡΟΔΟΣ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρόγευμα και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε για τελευταία φορά την μαγεία της παλιάς πόλης. Γεύμα εξ ιδίων και το μεσημέρι επιβίβαση στο καράβι, . Τακτοποίηση στίς καμπίνες και αναχώρηση για τον Πειραιά.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Άφιξη το πρωί στον Πειραιά και αναχώρηση για την πόλη μας, όπου με ενδιάμεσες στάσεις  θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ, γεμάτοι από τις αναμνήσεις της εκδρομής.

Map

Photos