+30 26510 - 32328 info@armoniatravel.gr
+30 26510 - 32328 info@armoniatravel.gr

Κωνσταντινούπολη – 4ήμερη εκδρομή

0
Τιμή
€250
Τιμή
€250
Ονοματεπώνυμο*
Άτομα*
Email*
Τηλέφωνο*
Σχόλια

Adding item to wishlist requires an account

378

Πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε;

+30 26510 – 32328

info@armoniatravel.gr

Ημερομηνία : 27/10/22
Αναλυτικό πρόγραμμα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  ΠΡΙΓΚIΠΟΝΗΣΑ

27– 30 / 10 /2022

 

1η μέρα : ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ( 840 χλμ. )

Αναχώρηση από τη Περιφέρεια ( πρώην Νομαρχία ) στις 06.00 πμ. με προορισμό την ιστορική Κωνσταντινούπολη. Με τις απαραίτητες στάσεις περνώντας την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά τoν έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, επισκεπτόμαστε τα καταστήματα DUTY FREE SHOPS  για αγορές, καφέ και περνώντας την γέφυρα των Κήπων, φτάνουμε στον τούρκικο συνοριακό σταθμό των Υψάλων. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη, περνώντας έξω από την Κεσσάνη – Μάλγαρα – Ραιδεστό και ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά, άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, στη γραφική Μεγάλη Οδό του Πέραν, στα όμορφα και γραφικά στενά, θα σας ενθουσιάσει. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στα εντυπωσιακά ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ, από τα νεότερα που δημιουργήθηκαν κατά την οθωμανική περίοδο, σε στυλ μπαρόκ, μεγαλοπρεπή, με εξαιρετική πολυτέλεια. Έπειτα προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο , την ελικτή στήλη των Δελφών, την γερμανική κρήνη του 1898, την στήλη του Κωνσταντίνου, το μπλε τζαμί, τη Βυζαντινή υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού και θα καταλήξουμε στην περίφημη Αγία Σοφία. Θα δούμε επίσης καθοδόν τον σταθμό Σίρκεζι όπου κατέληγε το Όριεντ Εξπρές, το Γενί τζαμί, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξάνης. Στην συνέχεια επίσκεψη στην φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4.000 καταστήματα το ανατολικό παζάρι Καπαλί Τσαρσί. Αμέτρητα προϊόντα όπως δερμάτινα είδη, αναμνηστικά, αντίκες, είδη δώρων κ.ά. είναι στην διάθεσή σας εξασκώντας πάντα τις διαπραγματευτικές ας ικανότητες. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3ημέρα:ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ– ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Θα θαυμάσουμε τη στήλη της φραγγελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζεται μέχρι σήμερα, τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου θεολόγου, τον Πατριαρχικό θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζίκου και θα δούμε από μακριά τη Μεγάλη του Γένους Σχολή.  Συνεχίζουμε για το Αγίασμα της μονής των Βλαχερνών όπου ψάλθηκε για πρώτη φοράς το 626 μ.Χ. ο Ακάθιστος ύμνος στην Υπέρμαχο Θεοτόκο ως ευχαριστήρια για τη σωτηρία της πόλης από τους Αβαρους. Καταλήγουμε στο Αγίασμα της Ζωοδόχου πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, τα περίφημα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και την Εκκλησία. Επόμενη στάση στη μονή της Χώρας με τα καλύτερα ψηφιδωτά του κόσμου. Έπειτα, ξεκινάμε προαιρετική εκδρομή στα μαγευτικά Πριγκιπόννησα. Επισκεπτόμαστε το μεγαλύτερο νησί των Πριγκηποννήσων την Πρίγκηπο θαυμάζοντας τις παλιές ελληνικές βίλες με τις εντυπωσιακές αρχοντικές επαύλεις. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν το γύρο του νησιού με τα παραδοσιακά παϊτόνια ή να προσκυνήσουν  στο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου στο ψηλότερο σημείο του νησιού και να απολαύσουν την υπέροχη θέα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση .

4η μέρα:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ ( 840 χλμ. )

Πρωινό και αναχώρηση για τα Ιωάννινα. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής θα περάσουμε από Σιλιβρια (γενέτειρα του Αγίου Νεκταρίου) και θα κάνουμε στάση στην παραλία της Ραιδεστού. Άφιξη στα σύνορα και με ενδιάμεσες στάσεις επιστροφή στην πόλη μας .

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

  • Μετακινήσεις με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα δωμάτια
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο
  • Ασφαλιστική κάλυψη βάσει οδηγίας ΕΟΚ 90/314 περί αφερεγγυότητας, επαναπατρισμού, οικονομικών απωλειών κ.λ.π
  • Περιηγήσεις ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Τοπικό ξεναγό στην Κωνσταντινούπολη
  • Φ.Π.Α.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 250 €

Photos